Za informacije in naročila
00386 (0)3-567-50-10
Zasebna zobna ordinacija
Mlinše 11a
1411 Izlake

Email: cocic.baric@siol.net

Tel.: 00386 (0)3 / 5675010
Faks: 00386 (0)3 / 5675016
ORDINACIJSKI ČAS:

Ponedeljek 13:00 - 20:00
Torek 08:00 - 15:00
Sreda 13:00 - 20:00
Četrtek 13:00 - 20:00
Petek 08:00 - 15:00

Zobozdravstvene storitve

Prizadevamo si, da postane ustna higiena nepogrešljiv del pacientovega vsakdana. Ob pregledu zato vsakemu pacientu posredujemo natančna navodila za pravilno nego zob, medzobnih tkiv, jezika in celotne ustne votline.

Digitalna rentgenska diagnostika

Digitalna rentgenska diagnostika je nepogrešljiv del pravočasnega zdravljenja in sprememb na zobovju ter v ustni votlini. Posledično je tudi osnova za vzpostavitev ustrezne terapije, individualno prilagojene pacientu in okvari zoba. S pomočjo rentgenske diagnostike lahko pravočasno opazimo morebitne spremembe na zobeh in obzobnih tkivih ter jih pričnemo nemudoma zdraviti.

V naši ordinaciji uporabljamo najsodobnejši RTG in RVG sistem Digora Optime, ki zmanjša rentgensko dozo sevanja do 90 %, tako da je slikanje varno in učinkovito. Na voljo imamo tudi digitalno aparaturo ortopan Cranex D, ki poskrbi za slikanje celotne čeljusti pri odraslih in otrocih ter omogoča izdelavo digitalnih ortopan RTG slik.

Beljenje zob

Pri nas uporabljamo najnovejše metode in preparate za učinkovito ter hitro beljenje zob. Odločite se lahko za dva načina beljenja zob, in sicer za beljenje zob v naši ordinaciji ali za beljenje doma. Način beljenja zob se izbere po pogovoru z zobozdravnico, ki vam svetuje glede na vaše želje in pričakovano intenziteto beljenja.

Implantologija

Zobni vsadki so prava rešitev, kadar je potrebno nadomestiti enega ali več zob, stabilizirati totalno zobno protezo oziroma se izogniti totalni ali parcialni zobni protezi. Pri implantologiji je poleg strokovne izvedbe izrednega pomena tudi kvaliteta implantatov, zato uporabljamo svetovno znane in preverjene dentalne implantate Camlog. Več informacij na www.camlog.com.

Oralna kirurgija

Pri nas izvajamo vse posege klasične oralne kirurgije, poleg tega pa odstranjujemo impaktirane in retinirane modrostnike ter izvajamo ostale potrebne kirurške posege. Posege izvajamo v lokalni anesteziji in skrbimo, da so maksimalno neboleči.

Paradontologija

Parodontologija je v zadnjem času deloma zaradi načina življenja deloma zaradi neustrezne nege zob vse bolj razširjena in se lahko pojavi že pri otrocih. Pri tej bolezni je ključnega pomena pravočasna diagnostika, na podlagi katere tudi predpišemo optimalno terapijo. Pri zdravljenju parodontalne bolezni uporabljamo združeno terapijo izbranih zdravil in nizkoenergijskega laserja. Takšna hitra in učinkovita terapija velikokrat prepreči kirurške ukrepe in uporabo antibiotikov.

Endodontija

Velikokrat je zaradi nepravočasnega odkritja kariesa potrebno pristopiti endodontskemu zdravljenju oz. zdravljenju korenin. Pri endodontiji poleg klasične metode zdravljenja uporabljamo tudi biozonix aparat za zdravljenje z ozonom in nizkofrekvenčni laser. Hkrati poskrbimo, da je zdravljenje neboleče, saj vse posege izvajamo v lokalni anesteziji.

Estetska stomatologija

Naš nasmeh je pomemben tudi z estetskega vidika. Na podlagi izkušenj in primernega pristopa k zdravljenju vaših zob poskrbimo za maksimalno funkcionalno ter estetsko rehabilitacijo zobovja. Pri odpravljanju nepravilnosti poleg klasične keramike uporabljamo tudi druge vrste brezkovinske keramike, s čimer poskrbimo za vaše celostno dolgoročno zadovoljstvo.

Zdravljenje z laserjem

Pri posegih v ustni votlini ima pomembno vlogo tudi lasersko zdravljenje, s katerim je zdravljenje hitrejše in bolj učinkovito. Ena izmed glavnih prednosti je, da poseg ni invaziven, okrevanje pa je precej hitrejše in neboleče. Laser je nepogrešljiv tudi pri kirurških posegih. Pri delu uporabljamo Siro Laser Advance.